Få et hurtigt overblik over ledige hoteller - alt samlet i en søgning
BORNHOLM BOOKING - Direkte booking på Internet           
Direkte Booking på Bornholmske hoteller
Forside · Hotel Info · Book Bornholm · Badeliv Bornholm · Mærk Bornholm · Oplev Bornholm · Aktiv Ferie

Oplev
Det er ikke svært at blive forelsket i Svaneke. Det er dumt ikke at prøve øllet, pølserne, kiksen, osten, isen, snapsen, rødvinen. Og hvem fascineres ikke af glaspusternes leg med ilden og glasset?

Malerisk. Romantisk. Pittoresk. Autentisk. Der er heftet mange ord på de bornholmske havnebyer. Nordlandets små fiskerlejer, der maser sig ind og op ad klipperne. Gudhjem, Allinge, Sandvig, Bølshavn, Listed. Blot for at nævne nogle. Og Svaneke - en af Danmarks bedst bevarede købstæder. Små krogede gader, massevis af bindingsværkshuse, smalle gyder, de store købmandsgårde og pakhuse, havnen, morbær- og figentræerne i de sydvendte haver. Lyden af hestesko på brosten og vindens leg med takkelagen på en tremastet bark er ikke langt væk.

Bornholm har en lang tradition som »gæstfri ø«. I mere end 100 år har turister, kunstnere og kunsthåndværkere valfartet hertil for at finde fred og inspiration, nyde naturen. Næppe noget sted i verden finder man så stor en koncentration af kunsthåndværkere indenfor glas og keramik. Rigtig mange af værkstederne er åbne. De tusind år gamle håndværk rummer en fascinationskraft, der rammer både ung og gammel - når kunstnerens håndelag og den varme, vilde ild omdanner sand og ler tll kunst eller kunsthåndværk.

Bornholm er en kreativ ø. Overalt – i køkkener, madtempler og små produktionssteder – pusles der med at forvandle jordens og havets frugter til smagfulde oplevelser. Den kødfulde bornholmerhane. Rødvinen fra rondo-markerne i Pedersker. Kjaerstrups håndlavede chokolade. Classic, Mørk Guld eller Stout fra øens eget bryghus i Svaneke. Det gode mel fra Valsemøllen i Aakirkeby. Sct. Clemens Bleu - den dobbelte verdensmester fra mejeriet i Klemensker. De nyrøgede sild. Og havørrederne. Laksen. Den gyldne rapsolie fra Lehnsgaard. Hammershuslammene fra Håndværksslagteren i Aakirkeby. Jorden. Havet. Solen. Menneskene. Maden. Tag en bid - Bornholm er et spisekammer.

Insidertip: Gå en »arm-i-arm aftentur« på de blankslidte brosten i den gamle bydel i Rønne. Nyd stemningen, de smukke gadelamper og pyntelige småhuse i gyder og stræder.

Tilbage til Forsiden

Bornholmbooking er et samarbejde mellem en række private bornholmske hoteller, pensionater og feriecentre.
Du booker direkte på overnatningsstedet uden fordyrende mellemled.
 
Forside · Hotel Info · Book Bornholm · Badeliv Bornholm · Mærk Bornholm · Oplev Bornholm · Aktiv Ferie
linkliste · sitemap